sterk blond bier
De naam Hapkin is geïnspireerd door graaf Boudewijn VII die de bijnaam "Hapkin" of "die met de bijl" had. Gebrouwen met zes soorten gerstemout geeft het dit bier tesamen met zijn gist aroma's van honing, amandel en chocolade. Dikke schuimkraag. Fris & Fruitig. 4x gehopt.
Stout
Bier met zwarte geroosterde mout. Gebrouwen door de “Brasserie des Légendes” te Ath. Romig bier met smaaktinten van moka en chocolade. De naam is ontleend aan de privé-detective Hercule Poirot over wie in Elzele (Ronse) (waar het bier oorspronkelijk gebrouwen werd) wordt beweerd dat hij er is geboren. Gelagerd in Duitse eikenhouten vaten.
Tripel
Gebrouwen door Pater Theodoor in 1966 in de Abdij van Scourmont. Lekkere fruitige tripel met een toets van vanille, muskaatdruiven, rozijnen en appel. Mooi evenwicht tussen zachtheid & de bitterheid van de gist.
Trappist
Grande Réserve. Tonen van fruit, fijne kruiden, peper, karamel. Een Trappist die met de jaren beter wordt…
hoppige pils
Lekkere pils met heel veul hop van Antwaarpen... (Antwerpse Brouw Compagnie)
kriekbier
Gebruikt nog steeds het oude orginele recept. De lambic ligt te rusten in eikenhouten vaten en achteraf worden nog minstens 12% verse krieken toegevoegd. De naam 'Mort Subite' komt van; nog snel dobbelspelletje in het café afwerken vooraleer het kantoorwerk te hervatten. Dat café heeft daarna zijn naam naar 'Mort Subite' veranderd.
tripel
Dit lekker West-Vlaams bier gebruikt Gruut ipv Hop. Op dit Middeleeuws kruidenmengsel moest in die tijd taks betaald worden in tegenstelling tot de recent gebruikte hop toen.
sterk blond bier
Geboren in 1920 als een donker bier. (Victory Ale door Victor Moortgat) In 1923 krijgt de zogenaamde Duvel zijn nieuwe naam. (tegenhanger van de abdijbieren van de paterkes-gezegde: ”den Duvel zit in de fles”) Duvel ligt 3 maanden te rusten in de lagering. Er gebeurt een hergisting in de fles. (de gist ligt op de bodem vd fles) De bitterheid verdwijnt geleidelijk na meerdere jaren te liggen. Duvel wordt gedronken in een tulpvormig glas. Dit glas laat alle aroma's perfect vrijkomen voor een unieke smaakbeleving.
Trappist
Trappist met wilde gist; de Brettanomyces, (de lucht bevat verscheidene wilde gisten) die verwijst naar Groot-Brittannië. Eveneens is de procedure van het drooghoppen toegepast. Drooghoppen (dryhopping of koudhoppen) is het toevoegen van hop tijdens de vergisting of lagering. De legende vertelt ons dat aan de vijver een forel een gouden ring terugbrengt naar weduwe gravin Mathilde die daarna als dank klooster “Notre Dame d’Orval” laat bouwen.
Trappist
Eén vd 5 trappisten; Westmalle, Chimay, Orval, Rochefort, Westvleteren. De naam Trappist komt van de monikken van de Abdij “La Trappe”. (Frankrijk) Een Trappist moet men voorzichtig uitschenken omwille de gist op de bodem. Die kan men dan eventueel uitschenken in een apart glaasje.
Tripel
Tijdens de advent en vastentijd mochten de monniken niet zoveel bier drinken, daarom werd er tijdelijk een zwaarder bier gemaakt: de Tripel. (3x hoeveelheid mout) De Westmalle Tripel wordt de moeder van alle tripels genoemd.
De gist zorgt ervoor dat alle suikers opgenomen zijn, zodat men een droog en vlot drinkend bier krijgt voor zomerse dagen. Gehopt met MAGNUM, SAAZ, AMARILLO, CASCADE & CITRA.
Mannen weten waarom...
Keizer Karel (1500-1558) wordt gezien als één van de grootste keizers ooit. Zijn Rijk was uiteindelijk zo groot dat men zei dat de zon er nooit onderging. Smakelijk, zou ik zeggen... Fris & fruitig blond biertje.